ĐORĐEVIĆ: Nema pritiska kao ranije pred meč sa Hrvatima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uoči utakmice protiv Hrvatske na turniru u Kordobi, koja je generalna provera za OI u Riju, rekao je da očekuje pravi takmičarski duel i primetio da nema onog pritiska kao ranije kad se sastaju ove dve selekcije.

Srbija će protiv Hrvatske igrati bez lakše povređenih Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića.

„Moramo, u kakvom god sastavu, protiv Hrvatske da odigramo dobru utakmicu, to nam je poslednji test pred Olimpijske igre. Iako su dueli Srbije i Hrvatske uvek nosili dodatnu težinu, čini mi se da se taj psihološki pritisak smanjio. Imamo samo opterećenje da igramo muški, čvrsto, snažno, takmičarski“, rekao je Đorđević za sajt KSS.

Selektor se osvrnuo i na poraz od Argentine prethodne noći.

„Ambijent na utakmici protiv Argentinaca bio je fenomenalan, suđenje domaćinsko, što je sasvim normalno. Mi smo u početku gledali kako oni igraju, a onda smo se i mi priključili. Dok smo se probudili, oni su bili na 15 poena viška. Onda smo počeli da igramo i odgovaramo. Košarkaški smo izgubili utakmicu, pravu bitku. Teodosićeva povreda na pola koša nam baš bila potrebna, verovatno bismo ušli u drugačiju završnicu“, ocenio je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 23 sata.