PARTIZAN DOVEO PLEJA: Ratkovica novi Džiletov vojnik

Branislav Ratkovica je novi košarkaš Partizana.

Plejmerker koji može da igra i na poziciji 2, najnovije je pojačanje crno-belih, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Ratkovica je tokom prošle sezone bio član Lukoila, i imao učinak od 7.9 poena i 5.1 asistenciju.

Sprski plej je ponikao u Beopetrolu. Ubedljivo najveći deo karijere proveo je u Nemačkoj, gde je igrao za Oldenburg, Artland i Tibingen. Pored klubova u zemlji Dirka Novickog, RAtkovica je igrao i za KK Atlas, Mega Vizuru, Aliagu Petkim i Olin Edirne.

Ratkovica se nekoliko puta pre ove sezone dovodio u vezu sa Partizanom, ali je ipak sačekao 2016. godinu da pređe u višestrukog šampiona Aba lige. Ima 31 godinu, i nosiće crno-beli dres sa brojem 6.

– Drago mi je što sam došao u Partizan, klub za koji navijam od malena. Iako sam deset godina proveo u inostranstvu, sa velikom pažnjom sam pratio sve igre crno-belih. Pre nekoliko godina je bilo pregovora koje smo eto sada smo uspeli da realizujemo. Jednostavno je, Partizan se ne odbija iako imaš i neke druge ponude. Drago mi je što sam ponovo u Srbiji i što ću raditi sa trenerom Džikićem sa kojim sam jedno kratko vreme sarađivao u Atlasu, rekao je Ratkovica posle potpisa ugovora.