ARSOVIĆ: Spremna sam na sve što me čeka u Riju

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović rekla je da je veoma zadovoljan što ima priliku da po drugi put predstavlja zemlju na Olimpijskim igrama i dodala da je spremna na sve izazove koje je čekaju u Riju.

Arsovićeva na Olimpijske igre ide kao aktuelni evropski prvak i lider na svetskoj rang listi važdušnog puškom, a rezultati je stavljaju u uži krug kandidata za visok plasman.

„Ne prognoziram ništa, ne bavim se kalkulacijama, ono što mi je sada najbitnije je da vrlo zadovoljna odlazim u Rio de Žaneiro. Pre svega, zadovoljna sam što imam priliku da drugi put svoju zemlju predstavljam na Olimpijskim igrama“, izjavila ja Arsovićeva za sajt Streljačkog saveza.

Prema njenim rečima strpljivo čeka početak Olimpijskih igara.

„Sa trenerom Draganom Donevićem sam u potpunosti ispunila plan priprema, smirena sam i strpljivo čekam početak Olimpijskih igara. Spremna sam za izazove, a šta ću u Riju uraditi zavisi i od rivala. Najvažnije mi je da dam sve od sebe“, rekla je Arsovićeva.

Srpska reprezentativka trenutno boravi u Kreju, kraj Pariza, odakle će srpski strelci 31. jula krenuti put Rija.

„Na pripreme uvek moram da idem u drugi grad – u Novi Sad, Kragujevac ili van zemlje. Putovanja nas istroše, ali sve je lakše kada znaš da sve radiš zarad jasnog i velikog cilja“, zaključila je Arsović.

Arsovićeva najbolje rezultate postiže vazdušnom puškom, kojom je osvojila dve titule prvaka Evrope i zlato na Evropskim igrama u Bakuu, dok je ove godine pobedila na Svetskom kupu u Minhenu.

Ona je osvajanjem petog mesta vazdušnom puškom na Svetskom prvenstvu u Granadi 2014. godine postala prvi srpski sportista koji je izborio kvotu za OI u Riju.

Tanjug