ZVEZDA RAZOČARALA: Napredak odneo bod sa Marakane (VIDEO)

Vladan Lukić Marakana

Fudbaleri Crvene Zvezde remizirali su sa Napretkom 2:2 u premijernoj utakmici nove sezone u Super ligi na Marakani.

Crveno-beli na kraju mogu da budu srećni sa osvojenim bodom pošto su u 47. minut imali minus od dva gola. Grof Božović je promešao karte pred ovaj meč, Kanga nije bio u protokolu, kao ni Luis Ibanjez, dok su na klupi ostali Mouče i Vijeira.

Napredak je do vođstva došao nakon još jedne greške u nizu Zvezdinog kapitena Aleksandra Lukovića. Gobeljić ju je na sjajan način iskoristio i savladao nemoćnog Kahrimana. Bezuspešno su domaći fudbaleri pokušavali da izjednače do poluvremena.

Na samom startu drugog dela, rezervista Vukanović je duplirao prednost gostiju. Zvezda je posle tog gola krenula na sve ili ništa, a to joj se isplatilo u 60. minutu kada je Plavšić BOMBOM savladao Nikolu Petrovića. Ušli su zatim Mouče i Vijeira, i to je dalo rezultata. Argentinac je u 81. minutu sjajno uposlio Sikimića, koji je glavom ubacio loptu u mrežu. Do kraja meča obe ekipe su mogle do pobede. Za Zvezdu je nekoliko šansi propustio Vijeira, dok je Napredak u samom finišu mogao do gola, ali Kahriman je sjajno intervenisao. Konačnih 2:2 mogu da u potpunosti zadovolje goste iz Kruševca, dok u Zvezdi moraju da se zapitaju pred meč sa Ludogorecom, jer ovakvom igrom nemaju šanse da prebrode narednu fazu kvalifikacija za LŠ.