KREĆE SUPER LIGA: Zvezda juri 28. titulu, Partizan hoće pehar nazad

Večerašnjom utakmicom između Crvene Zvezde i Napretka na stadionu Rajko Mitić, kreće nova sezona Super Lige.

Crveno-beli kreću u napad na odbranu titule i 28. naslov šampiona države. Tim Grofa Božovića je po svim parametrima i najveći favorit za osvajanje JSL-a. I ako su se momci sa Marakane mučili u mečevima protiv Valete, kvalitetna pojačanja i očuvanje kostura ekipe daju im za pravo da se nadaju novoj uspešnoj sezoni u najjačem srpskom klupskom takmičenju.

Najveći konkurent Zvezdi, naravno je večiti rival Partizan. Crno-beli svoj prvi meč igraju u nedelju protiv Bačke u Novom Sadu. Tim iz Humske će posle bruke i šokantne eliminacije iz Evrope, imati samo jedan cilj, a to je da titulu vrati na svoj stadion. Ivan Tomić ima na raspolaganju potpuno drugačiji tim od onog koji je završio proteklu sezonu, a kao što smo videli u mečevima sa Poljacima, trebaće vremena da se on uigra.

Od ostalih mečeva izdvaja se „derbi Zapada“ Metalac – Borac u Gornjem Milanovcu, dok će niški Radnički na Čairu ugostiti Čukarički, koji je neslavno završio učešće u Evropi eliminacijom od Videotona.

Utakmica između Novog Pazara i Vojvodine odložena je zbog dugog puta Novosađana u Vels i plasmana u treću rundu kvalifikacija Lige Evrope.

Prvi put u istoriji srpskog fudbala kompletno kolo odigraće se u večernjem terminu i pod reflektorima.

Raspored prvog kola Superlige, danas: Crvena zvezda – Napredak (20 sati). Subota: Metalac – Borac, Radnik – Javor, Mladost Lučani – Rad, Voždovac – Spartak (svi od 20 sati).

Nedelja: Bačka – Partizan (19), Radnički Niš – Čukarički (20).

Odloženo: Novi Pazar – Vojvodina.