VRATIO SE KUĆI: Gece ponovo na Vestfalenu

Nemački fudbalski reprezentatvac Mario Gece napustio je Bajern i vratio se u Borusiju, potvrdio je danas klub iz Dortmunda.

Gece je sa Borusijom potpisao ugovor do 2020. godine, a u klub se vraća nakon tri godine provedene u Bajernu.

„Kada sam otišao u Bajern 2013. godine, bio sam svestan odluke iza koje se neću kriti danas. Tri godine kasnije, gledam drugačije na tu odluku i dobro razumem navijače koji nisu mogli da je shvate. Moj cilj je da ponovo zaigram najbolji fudbal i usrećim navijače i klub“, rekao je 24-godišnji vezista za klupski sajt.

Gece je prošao mlađe kategorije Borusije, za koju je nastupao do 2013. godine, kada je prešao na Alijanc arenu i izazvao veliki gnev navijača „milionera“.

Tokom tri sezone igranja za Bajern, upisao je 114 nastupa, uz 36 golova i osvojene tri titule u Bundesligi, dva Kupa, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

Za Borusiju je odigrao 116 mečeva, uz 31 gol i dve titule šampiona Nemačke i Kup, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen upravo od Bajerna (2:1).

Sa reprezentacijom Nemačke osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine, a njegovim golom u finalu protiv Argentine, „panceri“ su stigli do titule.

Tanjug