ISINBAJEVA BESNA: Sahranili ste atletiku!

Russia's Yelena Isinbayeva sprays an adh...Russia's Yelena Isinbayeva sprays an adhesive spray on her pole prior to competing in the women's pole vault final at the athletics event of the London 2012 Olympic Games on August 6, 2012 in London. AFP PHOTO / FRANCK FIFEFRANCK FIFE/AFP/GettyImages

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva rekla je da je Sud za sportsku arbitražu (CAS) svojom današnjom odlukom „sahranio atletiku“.

Sud za sportsku arbitražu odbacio je žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i pored suspenzije Medjunarodne atletske federacije (IAAF).

„Hvala svima koji su sahranili atletiku“, rekla je Isinbajeva za rusku agenciju Tass.

CAS je tako podržao odluku IAAF da zbog navodnog sistematskog dopinga zabrani učešće ruskim atletičarima u Riju, pa dvostruka olimpijska šampionka neće moći da učestvuje na svojim trećim olimpijskim igrama pre nego što okonča svoju karijeru.

Ruski bacač kladiva Sergej Litvinov je naveo da se nada da će se iz ove suspenzije izroditi i nešto dobro.

„Jako sam tužan što ću propustiti Igre u Riju, ali se nadam da će ova suspenzija doneti i ozbiljnije reforme. Potrudiću se da sačuvam motivaciju za sledeću godinu…“, rekao je Litvinov.

On je, takodje, pozvao nadležne da istraže doping i u drugim zemljama.

„Želim da se svi doping sistemi ugase. Ne samo naš, već svi“, rekao je ruski atletičar.

Pored ovog slučaja, čeka se i odluka Medjunarodnog olimpijskog komiteta u vezi sa nastupom ostalih ruskih sportista na Igrama u Riju.

Beta