BOŽOVIĆ: Titula u JSL imperativ ove sezone

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović, pred meč sa Napretkom na startu Superlige, izjavio je danas da je imperativ odbrana šampionske titule.

„Šta da kažem, da ćemo da izgubimo od Napretka? Moramo da damo sve od sebe da pobedimo i napravimo dobru atmosferu pre utakmicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Neće biti lako, Napredak će pokušati da napravi iznenađenje, ali nadam se osvajanju tri boda“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je najavio da se u startnu postavu vraća oporavljeni Marko Petković, dok će i Srđan Plavšić biti u protokolu.

„Neke ćemo odmoriti, a neki će igrati, videćemo kako se ko oseća. Igraće Petković, dok će Plavšić biti u protokolu. Kada ne bude neko drugi igrao, pričaće se zašto nije u sastavu“.

Božović dodaje da je glavni cilj ove sezone odbrana titule, kako bi imala lakši prolaz ka evropskim taičenjima.

„Šta god da se desi u evropskim kvalifikacijama, bilo bi loše da ne osvojimo titulu. Zvezda dugo nije igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, mali nam je koeficijent i moramo da budemo prvaci. Što manje igramo u Evropi manje su šanse da popravimo rejting“

Prema njegovim rečima veoma je važan dobar start i trijumf nad Napretkom u Superligi.

„Mnogo je bitno da pobeđujemo u nizu i dobro startujemo. Obično ti koji dođu iz nižeg ranga veoma su motivisani na početku. Trebaće nam dosta snage da savladamo ekipu, koja u svojim redovima ima iskusne igrače kao što su Šljivić, Markovski i napadač N“Diaje, strelac 10 golova prošle sezone“.

Trener Zvezde kratko se osvrnuo i na duel sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, istakavši da mu je „drago što mnogi Bugare vide kao favorite“.

Utakmica između Crvene zvezde i Napretka igra se sutra od 20 sat na stadionu Rajko Mitić.

Tanjug