TUR DE FRANS: Zakarino slavio na 17.etapi, Frum uvećao prednost nad konkurentima

Biciklista Katjuše Rus Ilnur Zakarin pobedio je u današnjoj 17. etapi Tur de Fransa, dok je vozač Skaja Kristofer Frum uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Zakarin je etapu od Berna do Finoa-Emosona dugu 184,5 kilometara završio za četiri sata, 36 minuta i 33 sekunde. Rusu je ovo prva etapna pobeda na Tur de Fransu, kao i Katjuši na ovogodišnjoj trci kroz Francusku.

Kolumbijac Harlinson Pantano iz IAM Sajkling tima zauzeo je drugo mesto sa 55 sekundi zaostataka, dok je vozač Tinkofa Poljak Rafal Majka prošao treći kroz cilj sa minut i 26 sekundi zaostatka. Hrvatski biciklista Kristijan Durasek iz Lampre-Merida tima zauzeo je četvrto mesto sa minut i 32 sekunde zaostatka.

Frum je današnju etapu završio na 11. mestu sa sedam minuta i 59 seknudi zaostatka iza pobednika, a njegovi prvi pratioci u generalnom plasmanu Holandjanin Bauke Molema iz Trek-Segafred tima i Britanac Adam Jejts iz Orika-Bajkeksčejndž tima ostvarili su lošija vremena.

Molema zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu sa dva minuta i 27 sekundi zaostatka, dok Jejts zaostaje dva minuta i 53 sekunde.

Naredna, 18. etapa Tur de Fransa biće hronometarska trka od Salanša do Meževa u dužini od 17 kilometara.

Beta