SRBIJA SE VRATILA: Lajović ubedljivom igrom izjednačio na 1:1

Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je na 1:1 protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Dušan Lajović danas u tri seta pobedio Džejmsa Vorda.

Lajović je na stadionu Tašmajdan u Beogradu posle sat i 52 minuta sa 6:1, 6:3 i 6:2 pobedio Vorda.

Juče je prvi poen Britancima doneo Kajl Edmund koji je sa 6:3, 6:4 i 6:0 pobedio Janka Tipsarevića. Meč izmedju Lajovića i Vorda trebalo je da se odigra juče, ali je zbog kiše odložen za danas.

Naredni meč a za Srbiju će nastupati Nenad Zimonjić i Filip Krajinović protiv Dominika Inglota i Džejmija Mareja.

Sutra se igraju uzvratni mečevi u singlu. Od 15.00 časova počinje meč Lajovića i Edmunda, a posle njih na teren izlaze Tipsarević i Vord.

Reprezentacija koja prva stigne do tri pobede plasiraće se u polufinale Dejvis kupa, a igraće protiv boljeg iz meča izmedju Italije i Argentine.

Lajović je danas na stadionu Tašmajdan pred oko 1.500 gledalaca izuzetno dobro počeo duel, pošto je već u prvom gemu stigao do brejka iskoristivši prvu od dve vezne brejk lopte. Srpski teniser je nastavio s dobrom igrom, na servisu je bio siguran, a služili su ga i udarci s osnovne linije.

U petom gemu prvog seta Lajović je stigao do novog brejka (4:1), a posle lako osvojenog gema za 5:1, srpski teniser je po treći put oduzeo servis Vordu za vodjstvo od 1:0 u setovima.

Lajović, 81. igrač na ATP rang listi, u istom ritmu nastavio je i u drugom setu. Vord je neznatno podigao nivo igre, ali i pored toga nije uspeo da parira srpskom teniseru koji je odmah na početku stekao prednost brejka i sačuvao je do kraja tog perioda za vodjstvo od 2:0.

Situacija na terenu se nije promenila ni u trećem setu, iako je Lajović krajem prethodnog perioda bio u blagom padu igre. Srpski teniser je nastavio da čita servise protivnika, lako je dolazio do poena, pa je s dva brejka u trećem periodu lako došao do pobede.

Lajović je meč završio sa 23 direktno osvojena poena, 13 više od Vorda, ali i 39 neiznudjenih grešaka, šest manje od Britanca.

Beta