TUR DE FRANS: Frum i pored udesa ostao u žutoj majici

Britanac Kris Frum zadržao je žutu majicu uprkos bizarnom udesu tokom današnje 12. etape Tur de Fransa, u kojoj je nekoliko biciklista palo, a ukupni lider trke je deonicu završio trčeći.

Pobednik etape je Tomas De Gent, ali deonicu je obeležio udes u samom finišu. Deonica je skraćena za šest kilometara zbog jakog vetra.

Frum je na padinama Mon Vantua vodio bitku sa Ričijem Portom i Baukeom Molemom, kao i Nairom Kvintanom, a onda su biciklisti naleteli na motocikl koji je snimao trku.

Na snimku se vide vozači kako prolaze kroz kordon ljudi, koji su praktično bili na stazi, a onda je Port udario u motocikl, a onda u njega i Frum i Molema. Motor je morao da stane zbog gledalaca na stazi.

Molema je nastavio da vozi, a Frum je probao da trči sa biciklom koji je bio previše oštećen da bi ga vozio. On je potom ostavio bicikl i probao da trči sam. Tada su ga pretekli i Adam Jejts i Nairo Kvintana.

Britanac se potom zaustavio i sačekao neutralni servis da dobije novi bicikl, da bi onda opet stao da uzme novi bicikl od svog tima Skaj, sa šest minuta i 45 sekundi manje od pobednika deonice Tomasa De Genta.

Dugo posle trke nije se znao konačni poredak, niti da li će biti priznati rezultati iz finiša, pošto je greška bila „mehanička“, odnosno za nju su krivi organizatori.

„Ljudi su jednostavno stajali na putu, a motocikl se zaustavio tačno ispred mene, tako da nisam imao kud. Sledeće sekunde sam se nalazio preko motora. Kris mi je bio na točku i udario je tačno u mene… U jednom trenutku smo imali 23 sekunde prednosti, a u sledećem su svi bili ispred nas zbog nečeg tako blesavog“, rekao je Port.

Beta