VUČIĆ: Nagrade za medalju na OI među najvećim na svetu

Premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su danas atleticare Srbije, koji su na sampionatu Evrope u Amsterdamu osvojili dve medalje, cestitali im na rezultatima, obećali da će odmah isplatit nagrade i obezbediti sve što im je potrebno za uspesan nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

„Ocekujemo dobre rezultate u Riju, najbolje u istoriji Srbije. Predstoje nam razgovori sa Atletskim savezom Srbije o organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva, kao i o eventualnoj kandidaturi za dvoransko Svetsko, odnosno prvenstvo Evrope na otvorenom“, rekao je Vučić.

On je dodao da je razvoj sportske infrastrukture znacajan jer se na taj način deci omogućava da treniraju i bave sportom.

Takođe, dodao je da je ponosan što je iznos novca koji Srbija daje za medalje na Olimpijskim igrama (50.000 evra za zlato, prim. aut) među pet u svetu i cak pet puta vise nego u Hrvatskoj.

„Želimo da na taj nacin motivišemo sportiste, ali znamo da se oni ne bore za novac, već za grb, zastavu, himnu, za državu. Ali, treba da racunaju na novac koji bi uložili u dodatni napredak. Cestitam vam na uspesima i želim još zlata, srebra, bronzi i mnogo finala“, poručio je Vucić.

U ime atleticara zahvalio se desetobojac Mihail Dudaš, osvajac bronzane medalje.

„Atletski savez prepoznaje veliki talenat i rezultati nisu slučajnost. Ja sam u protekle dve godine imao veliki problem sa povredama, padom rezultata, a savez i Ministarstvo su sve vreme bili uz mene, pružali podrsku i takav pristup se vratio ovim uspehom“, istakao je Dudaš.

Tanjug